Hvis dit badevand bliver grønt, er det tegn på en lækage

Fremover kan nogle kunder risikere at få grønt badevand. Vi tilsætter nemlig et sporstof til fjernvarmevandet for at finde lækager i forbrugernes anlæg. Farvestoffet er ufarligt og forsvinder hurtigt igen.

Vi har via vores tekniske udstyr konstateret, at der er steder i fjernvarmenettet, hvor vand kan trænge ind og ud. Når der kan trænge vand ind og ud visse steder i systemet, kan det på sigt blive en dyr affære. Vi skal derfor finde stederne og udbedre problemet.

Vi tilsætter nu sporstoffet, så vi kan lokalisere og lukke lækager. Formålet er, at dit udstyr skal fungere optimalt, og at vi vil undgå unødige reparationer af fjernvarmenettet. På den måde bidrager vi til at sikre en fornuftig fjernvarmepris, og vi forebygger, at der kan være fjernvarmevand i dit varme brugsvand.

Du får kun grønt brugsvand, hvis der er en utæthed hjemme hos dig
Dit varme vand bliver kun grønt, hvis der er en utæthed i din installation. Det vil være et fåtal af fjernvarmekunder, der oplever, at det varme vand bliver grønt. Når fjernvarmen opvarmer dit brugsvand via en veksler eller en varmtvandsbeholder, kan der trænge fjernvarmevand ind i dit brugsvand, hvis der er en utæthed i veksleren eller varmtvandsbeholderen. Det er ikke farligt, men utætheden skal laves. Når lækagerne bliver udbedrede, kommer der ikke længere grøn farve i dit vand.

Stoffet er ufarligt og skader hverken mennesker, dyr eller installationer. Du kan derfor fortsat bade og vaske tøj. Sporstoffet vil dog i langt de fleste tilfælde kun komme ud med det varme vand, så hvis du gerne vil undgå den grønne farve, kan du nøjes med at bruge det kolde vand, indtil dit anlæg er repareret.

Kontakt os på tlf. 70 20 58 50 eller via e-mailen info@ggfjernvarme.dk, hvis du har grønt vand i hanen.

Læs mere på vores temaside og FAQ om det grønne sporstof her www.gentoftefjernvarme.dk/groentvand