Enorm stigning i ønsket om at få fjernvarme

I disse dage oplever vi en voldsom stigning i ønsket om at skifte til fjernvarme. Vi byder alle velkomne. Dog kræver både tilslutning til det eksisterende fjernvarmenet og det store projekt med at udvide fjernvarmenettet grundig planlægning og koordinering.

[Foto: Lasse Gorm Jensen, Gentofte Gladsaxe Fjernvarme]

Stigende gaspriser, klimalovens påbud om at udfase olie og gas til opvarmning samt ændringer i internationale politiske forhold betyder, at vi i øjeblikket har kontakt med helt utrolig mange interesserede borgere, som ønsker at skifte til fjernvarme hurtigst muligt.

Vi løber så stærkt, vi kan
Det er dog ikke muligt at nå frem til de enkelte veje hurtigere end planlagt. Det skyldes, at fjernvarmeudbygningen er en større operation, som kræver mange forskellige fagmedarbejdere og kompleks koordinering – både af arbejdsopgaver og anskaffelse af materialer.

Selve planlægningen af de nuværende udbygninger har vi arbejdet med i over et år, inden selve arbejdet gik i gang på vejene. Vi har desuden hverken mandskab eller maskiner til at skrue tempoet yderligere op, og materialerne kan heller ikke leveres hurtigere end nu.

Når vi graver fjernvarmerør ned, har vi også sikkerhedsmæssige og trafikale hensyn at tage. Hver gang vi åbner veje i et område, er vi nødt til at ensrette og evt. lukke veje, og det giver udfordringer for beboerne, når de skal køre til og fra området. Hvis vi graver på samme tid i større områder end nu, ville det blive umuligt at komme fornuftigt rundt og at have parkeringspladser til alle.

Se på kortet, hvornår vi kommer til dit område
Da vi får ekstra mange telefonopkald og mails om tilslutning til fjernvarme, er der for tiden længere ventetid på svar på begge linjer. Vi når til alle, men hvis du ønsker et hurtigt svar, kan du måske selv finde svar her på hjemmesiden.

Du kan fx på vores kort over fjernvarmeudbygningen se, hvornår vi forventer at komme til din vej for at udbygge og tilslutte nye kunder, eller om der allerede er fjernvarme i dit område. Det er ikke muligt for os at komme hurtigere til et område end planlagt, heller ikke selv om der allerede er fjernvarme i din vej. Da efterspørgslen lige nu er så stor, kan du som beboer i et fjernvarmeområde forvente en ventetid på omkring 6 måneder, hvis du ønsker at tilslutte dig.

Bor du i et udbygningsområde, vil du og dine naboer modtage information om processen og en leveringsaftale, som du blot skal underskrive for at være med, når vi nærmer os jer. I den situation er du så heldig at kunne blive tilsluttet uden at betale de 35.000 kr. i tilslutningsbidrag, som det normalt koster.

Sammen bliver vi endnu mere bæredygtige
Der findes i dag forskellige grønne løsninger, som bidrager på hver deres måde. Men det er de fælles tiltag, der giver eksponentielt større og hurtigere resultater, og med fjernvarmen er der fokus på netop en kollektiv og dermed stærkere indsats. Derfor er det positivt, at vi oplever så stor en tilslutning, og vi skal nok komme til alle de godkendte fjernvarmeområder, så hurtigt som det kan lade sig gøre.

Bliv klogere på fjernvarme
På vores hjemmesiden kan du finde masser af information om fjernvarme. Læs fx om hvad fjernvarme er, om selve fjernvarmeprocessen eller om de forskellige modeller for tilslutning. Du kan også se vores takster, aftaler eller miljødeklarationerne fra CTR. Vil du gerne have en bedre ide om, hvad fjernvarme vil koste for dig i din bolig, kan du benytte vores beregner. Find desuden svar på de oftest stillede spørgsmål.

Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til os på tlf. 7020 5850 eller skrive til os på info@ggfjernvarme.dk.

Dato: 8. marts 2022


Opdatering den 28. marts 2022:
Den store efterspørgsel på fjernvarme betyder, at leveringstiden for tilslutninger i områder, som allerede har fjernvarme, nu er på over seks måneder og stiger støt.

Opdatering den 2. januar 2024:

Fra 1. januar 2024 er prisen på tilslutningsbidrag 50.000 kr.