Vi tilsætter grønt sporstof til fjernvarmevandet igen

Gentofte Fjernvarme tilsætter grønt sporstof for at opdage lækager i fjernvarmenettet. Kontakt os, hvis dit varme vand bliver grønt.

Vi tilsætter igen grønt sporstof til fjernvarmevandet
Gentofte Fjernvarme har tidligere tilsat grønt sporstof til fjernvarmevandet for at spore utætheder. Nu er det igen tid til at bruge sporstof til at finde utætheder i fjernvarmenettet. Du vil kun få grønt vand fra hanen eller bruseren, hvis der er en utæthed hjemme hos dig, fx i din varmtvandsbeholder eller varmeveksler. Er der en utæthed vil lidt af fjernvarmevandet løbe over i det varme vand, som så bliver svagt grønligt. Farvestoffet er ufarligt og forsvinder hurtigt igen.

Hvis du oplever grønt vand i hane eller bruser
Det vil være et fåtal af fjernvarmekunder, der oplever, at det varme vand bliver grønt. Stoffet er ufarligt og skader hverken mennesker, dyr eller installationer. Du kan derfor fortsat bade og vaske tøj. Sporstoffet vil i langt de fleste tilfælde kun komme ud med det varme vand, så hvis du gerne vil undgå den grønne farve, kan du nøjes med at bruge det kolde vand, indtil dit anlæg er repareret.
Kontakt os på tlf. 70 20 58 50 eller via e-mailen info@ggfjernvarme.dk, hvis du har grønt vand i hanen.

Utætheder koster fjernvarmekunderne penge
Vi har via vores tekniske udstyr konstateret, at der er steder i fjernvarmenettet, hvor vand kan trænge ind og ud. Når der kan trænge vand ind og ud visse steder i systemet, kan det på sigt blive en dyr affære. Vi skal derfor finde stederne og udbedre problemet.

Vi tilsætter sporstoffet, så vi kan lokalisere og lukke lækager. Formålet er, at dit udstyr fungerer optimalt, og at vi undgår unødige reparationer af fjernvarmenettet. På den måde bidrager vi sammen til at sikre en fornuftig fjernvarmepris, og vi forebygger, at der kan være fjernvarmevand i dit varme brugsvand.

Læs mere på vores temaside og FAQ om det grønne sporstof under Spørgsmål og fakta